Ontdekkingsreis / strategie & ontwikkeling

Wij brengen jouw organisatie een stap verder

Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Wij begeleiden je bij het kiezen en bewandelen van de juiste weg om jouw doel te behalen. Om de boel intern op orde te krijgen, om vooruitgang in een impasse te bewerkstelligen of om de zaken extern effectiever aan te pakken. Laat je door onze frisdenkers losmaken uit je comfortzone, treedt buiten de gebaande paden en zie welke mogelijkheden er zijn om je bedrijf of organisatie een stap verder te brengen.

Aan het eind van de rit ligt er een heldere route, waarmee je zelf je weg kunt vervolgen. Wil je toch liever een gids? Dan hebben we hier voldoende kennis, ervaring en disciplines in huis om je ook bij dit vervolgtraject bij te staan. 

Zo verzorgden een aantal ondernemers binnen de Creatieve Cooperatie films ter ondersteuning van de interne ontwikkeling bij Frion:

Echte verhalen voor zelfsturende teams

Frion is er voor mensen met een verstandelijke beperking. Net als veel zorgorganisaties is Frion in transitie. Medewerkers krijgen steeds meer eigen verantwoordelijkheid, zodat ze cliënten beter kunnen ondersteunen om hun eigen leven te leiden. De gevormde zelfsturende teams brengen ook nieuwe dilemma’s met zich mee. Hoe leert Frion haar medewerkers hiermee om te gaan?

Om deze vraag te beantwoorden hebben Kirsten Notten (Waterschrijver) en Gerben Hoetink (Bureau Links) in 2015 verhalen over deze dilemma’s verzameld. Vervolgens heeft Rianne Seton (SETON PRODUCTIES) er films van gemaakt. De films vertellen het verhaal van de ontwikkeling die Frion doormaakt aan de hand van persoonlijke ervaringen van medewerkers en cliënten.

De uitdaging lag in het vertellen van het echte verhaal achter bepaalde dilemma’s. Eén film gaat over twee cliënten van één groep die graag in de speelruimte zijn, maar elkaars gezelschap niet kunnen verdragen. De film laat zien dat juist waar dingen mis lijken te gaan, de waarde van zelfsturing groot is. Bij interne conferenties gaan Frion-medewerkers en familie samen in gesprek over de organisatieontwikkeling. De echte verhalen in de films zorgden voor een verdieping in dit gesprek en versnelling voor de ontwikkeling van de zelfsturende teams.